Examens

2 keer per jaar organiseren wij als judo locatie examens. Dit gebeurd meestal in januari en juni. Bij deze examens kan de judoka laten zien welke worpen, grepen en technieken hij of zij geleerd heeft. Met dit examen kan de judo een band of slip verdienen. Een volgorde van banden is als volgt. Je krijgt als je start met judo de witte band, daarna kun je vervolgens de gele, oranje, groene, blauwe en bruine band verdienen. Deze verdien je niet in een keer. Daarom hebben ze ook slippen bedacht. Ook deze gaan op de volgorde van de banden. Bij de witte band krijg je dus een gele, oranje, groene, blauwe en bruine slip. Heb je al die slippen gehaald? Dan ga je over op de gele band. Bij de gele band kan je dan nog oranje, groen, blauw en bruin verdienen. Geel op geel is natuurlijk een beetje gek. Heeft de judoka een bruine band behaald? Dan moet je heel hard trainen voor je zwarte band, want deze kan je niet halen bij je eigen judoleraar. Hiervoor moet je naar een district plek waar je voor een jury een lastig examen aflegt.

Bij de judo examens die je op je eigen locatie hebt, kan je aan je ouders, opa en oma, broertjes en zusjes laten zien wat je dus geleerd hebt de afgelopen maanden. Deze examens zijn gratis, hoewel een dikkere band misschien wel met je naam erop natuurlijk super tof is.

Heb je nog meer vragen of het examen of vindt de judoka het erg spannend? Dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen.

  • Fotobestand judobanden – judo Vianen

Facebook

15 hours ago

Judo Wijhe - THAG

Prachtig om te zien!♥️ ...

View on Facebook

2 weeks ago

Judo Wijhe - THAG

Vandaag werd er hard gestreden om prijzen! Bij het sinterklaas toernooi in Markelo kwamen Brent, Buck, Vigo, Senn en Rick in actie.
Allemaal gefeliciteerd met je prijs! We gingen natuurlijk ook nog even op de foto samen.
...

View on Facebook

2 weeks ago

Judo Wijhe - THAG

Sinterklaas toernooi is begonnen. Brent heeft geknokt in het eerste blok en won 3 partijen!!💪🏼Pieten zijn aanwezig op het Sinterklaastoernooi!!! ...

View on Facebook